Incar Team | 2143 Kistarcsa, Szabadság Út 56. | +36/30 322-1410 | Kistarcsa, Ifjúság tér 1. | 70/605-0322 | incarteam@gmail.com | Nyitva tartás: Hétfő - Péntek : 8:00 - 18:00

Autódiagnosztika

Az elektronikus befecskendező rendszerrel, légzsákkal, ABS-el ellátot gépjárművek hibakeresésében, kulcsfontosságú szerepet kap a diagnosztika. Bizonyos hibák megállapítása, gyakorlatilag lehetetlen lenne diagnosztikai eszköz nélkül. Az Incar Team jelentős beruházásokat tett, hogy szinte az összes OBDII autótípust diagnosztizálni tudja, a A Ferraritól a Suzukiig.

Mikor szükséges az autódiagnosztika?

Amikor a műszerfalon valamelyik visszajelző lámpa felvillan, legelőször kiolavassuk az autó hibatárolóját, hogy megtudjuk a hiba okát. Ha Önnek világít a Check Engine, az ABS, az Airbag ikon a műszer egységén, fáradjon el hozzánk. Azért fontos a hibát mihamarabb kijavítani, mert a visszajelző fény azt mutatja, hogy a hibás rendszer nem működik megfelelően, vagy egyáltalán nem működik. Pl: ha világít a légzsák visszajelzője, az azt jelenti, hogy a légzsákok nem fognak működni amikor baleset történik. A légzsák kritikus fontossággal bír a biztonság szempontjából. Ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni ezeket a jelzéseket. Amilyen hamar lehet, helyre kell állítani a hibás rendszert.

Hibakód olvasás, törlés, szervízintervallum

Az Incar Team korszerű technikai felszereltséggel rendelkezik, szinte az összes típus hibakódjainak az olvasására, törlésére, és a szervíz intervallumok nulázására. Az újabb gépjárművek esetébe, pl: elektromos parkolófékkel ellátott autóknál, elengedhetetlen a diagnosztikai eszköz használata, ezzel állítjuk ugyanis pozícióba, a computer vezérelt parkolófék szerkezetet. Egy ilyen autón gyakorlatilag lehetetlen egy hátsó fékbetét csere, megfelelő diagnosztikai eszköz megléte nélkül. Ugyan ez igaz az olajcserékre. Mivel az autó computere Km és idő alapján figyelmeztet a következő szervíz esedékességére, így egy olajcsere sem állhat meg annyiban, hogy kicseréljük az olajat és szűrőket. Az autó számítógépében is nulláznunk kell a szervíz intervallumot kisszervíz után. Egyes típusok a beprogramozott szervízintervallum átlépése után, el sem indulnak.

Programozás

Az Incar Team vállalja egyes vezérlőegységek programozását alapbeállítását.